Binnen 5 werkdagen geholpen
Zelf datum & tijd kiezen
info@evenventilatie.nl
0648513885


Dakventilatie

Dakventilatie systemen zijn er in verschillende types, je hebt bijvoorbeeld Collectieve systemen of individueel

Collectieve systemen zie je veel in flat woningen of verdieping woningen individueel zie je voornamelijk bij grotere eengezinswoningen. 

Het is belangrijk dat je minimaal één keer in de twee jaar de Dak Ventilatoren laat reinigen en minimaal één keer in de vier jaar de  afzuigkanalen / verticale kanalen.

Wij bij EVen ventilatie hebben meerdere jaren ervaring daarbij veel verschillende dak ventilatoren onderhouden en vervangen.

Daarbij  genoeg kennis vergaard om u deskundig advies te geven over uw systeem.

Bent u geïnteresseerd neem dan contact met ons op.

Dakventilatie Systemen

Dakventilatie (Collectief )

Dakventilatie collectief verwijst naar een ventilatiesysteem waarbij meerdere gebouwen worden aangesloten op een gemeenschappelijk ventilatiesysteem dat zich op het dak bevindt.

Dit systeem maakt gebruik van natuurlijke ventilatie om lucht door de gebouwen te laten circuleren en te zuiveren.

Door de collectieve aanpak kan er een betere luchtstroom worden gecreëerd en kan het systeem efficiënter werken dan individuele ventilatiesystemen in elk gebouw.

EVen Ventilatie Dakventilatie pijpdakventilator
Dakventilatie

Pijpdakventilator (Individueel)

Links ziet u een Pijpdak Ventilator.

Dit is voor een individueel systeem zoals eengezinswoningen. 

Voor dak ventilatoren nemen wij eerst de klus op voordat wij het werk gaan uit voeren.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening neem dan contact op voor de mogelijkheden 

Dakventilatie
Veelgestelde Vragen

Een dakventilator, ook wel dakventilatie genoemd, heeft als functie om vochtige lucht, warme lucht en andere vervuilende stoffen uit een gebouw af te voeren via het dak. Een dakventilator is een belangrijk onderdeel van het dakventilatiesysteem en kan op verschillende manieren worden aangedreven, bijvoorbeeld door middel van elektriciteit, wind of zonne-energie.

Een dakventilator zorgt voor een gezond binnenklimaat doordat het de luchtvochtigheid op peil houdt en vochtproblemen zoals schimmelvorming voorkomt. Daarnaast zorgt een dakventilator voor een efficiënte afvoer van warme lucht, waardoor het gebouw in de zomer koeler blijft en er minder behoefte is aan airconditioning. Ook kan het systeem zorgen voor een betere luchtcirculatie en ventilatie in het gebouw, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Dakventilatie is belangrijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren. Het zorgt voor de afvoer van vochtige lucht en warmte uit een gebouw, waardoor vochtproblemen, schimmelvorming en andere gezondheidsrisico’s worden voorkomen.

 

Een dakventilatiesysteem kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van het type dak en de gekozen ventilatiemethode. Over het algemeen wordt er eerst een opening in het dak gemaakt, waarna de ventilator of ventilatiebuizen worden geplaatst.

 

Een dakventilator moet iedere 2 jaar gereinigd worden.

De luchtkanalen moeten iedere 4 jaar gereinigd worden

Doet u dit niet tijdig dan kunnen er problemen ontstaan aan het systeem en ook de duurzaamheid gaat van het systeem af waardoor die sneller vervangt zal moeten worden.