Dakventilatie Systemen
Dakventilatie systemen zijn er in verschillende types, je hebt bijvoorbeeld Collectieve systemen of individueel, Collectieve systemen zie je veel in flat woningen of verdieping woningen individueel zie je voornamelijk bij grotere eengezinswoningen.
Het is belangrijk dat je minimaal één keer in de twee jaar de Dak Ventilatoren laat reinigen en minimaal één keer in de vier jaar de afzuigkanalen / verticale kanalen.
Wij bij EVen ventilatie hebben meerdere jaren ervaring daarbij veel verschillende dak ventilatoren onderhouden en vervangen, daarbij genoeg kennis vergaard om u deskundig advies te geven over uw systeem.
Bent u geïnteresseerd neem dan contact met ons op.
Dakventilatie (Collectief )
Verwijst naar een ventilatiesysteem waarbij meerdere gebouwen worden aangesloten op een gemeenschappelijk ventilatiesysteem dat zich op het dak bevindt.
Dit systeem maakt gebruik van natuurlijke ventilatie om lucht door de gebouwen te laten circuleren en te zuiveren.
Door de collectieve aanpak kan er een betere luchtstroom worden gecreëerd en kan het systeem efficiënter werken dan individuele ventilatiesystemen.
Pijpdakventilator (Individueel)
Links ziet u een Pijpdak Ventilator.
Dit is voor een individueel systeem zoals eengezinswoningen.
Voor dak ventilatoren nemen wij eerst de klus op voordat wij het werk gaan uit voeren.
Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening neem dan contact op voor de mogelijkheden
Dakventilatie
Veelgestelde Vragen
Een dakventilator, ook wel dakventilatie genoemd, heeft als functie om vochtige lucht, warme lucht en andere vervuilende stoffen uit een gebouw af te voeren via het dak. Een dakventilator is een belangrijk onderdeel van het dakventilatiesysteem en kan op verschillende manieren worden aangedreven, bijvoorbeeld door middel van elektriciteit, wind of zonne-energie.
Dakventilatie is belangrijk om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren. Het zorgt voor de afvoer van vochtige lucht en warmte uit een gebouw, waardoor vochtproblemen, schimmelvorming en andere gezondheidsrisico’s worden voorkomen.
Een dakventilatiesysteem kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van het type dak en de gekozen ventilatiemethode. Over het algemeen wordt er eerst een opening in het dak gemaakt, waarna de ventilator of ventilatiebuizen worden geplaatst.
Een dakventilator moet iedere 2 jaar gereinigd worden.
De luchtkanalen moeten iedere 4 jaar gereinigd worden
Doet u dit niet tijdig dan kunnen er problemen ontstaan aan het systeem en ook de duurzaamheid gaat van het systeem af waardoor die sneller vervangt zal moeten worden.